Math 1A Workbook Review 2 Singapore Part 9

1A Workbook Review 2, addition sentences, subtraction sentences, How many eggs are there altogether, review 2 solution,

1A Workbook Review 2

Review 2

 

1. Add or subtract

(a) 6 + 3 = ?

(b) 5 + 4 = ?

(c) 9 – 2 = ?

(d) 9 – 4 = ?

Solution:

(a) 6 + 3 = 9.

(b) 5 + 4 = 9.

(c) 9 – 2 = 7.

(d) 9 – 4 = 5.

 

2. Write two (2) addition sentences and two (2) subtraction sentences for the picture.



Solution:

Two addition sentences:

3 + 2 = 5.

2 + 3 = 5.

Two subtraction sentences:

5 – 3 = 2.

5 – 2 = 3.

 

3. Do these.

0 + 5 = ?

5 – 4 = ?

9 + 1 = ?

7 – 7 = ?

5 + 2 = ?

9 – 0 = ?

4 + 4 = ?

10 – 6 = ?

6 + 3 = ?

8 – 2 = ?

Solution:

0 + 5 = 5.

5 – 4 = 1.

9 + 1 = 10.

7 – 7 = 0.

5 + 2 = 7.

9 – 0 = 9.

4 + 4 = 8.

10 – 6 = 4.

6 + 3 = 9.

8 – 2 = 6.

 

4. . .                . . .

How many eggs are there altogether?

Solution:

4 + 5 = 9.

There are 9 eggs altogether.

 

5.



How many watermelons are taken away?

Solution:

7 – 2 = 5.

5 watermelons are taken away.

 

6.



How many pears are left?

Solution:

8 – 2 = 6.

6 pears are left.

 

7. Nicole has 8 stamps. He gives away 2 stamps. How many stamps does Nicole have left?

Solution:

8 – 2 = 6.

Nicole has 6 stamps left.

 

8. .            . . . .

There are 3 apples in the bag. How many apples are there altogether.

Solution:

3 + 4 = 7.

There are 7 apples altogether.

Make CommentWrite Comment